Trendkleur 2024: hoe laat je deze terugkomen in huis en tuin​?

2024 Is het jaar waarin zacht, perzikroze de kleur van de lente, zomer, herfst en winter is! Volgens menig verfgigant en stylist is deze heerlijke tint helemaal hot and happening. Zoetig roze brengt immers een warm en comfortabel gevoel naar elke (buiten)ruimte, precies wat je wilt als je thuiskomt na een lange dag. Of je nu je woonkamer wilt opfrissen of je tuin een nieuwe look wilt geven, hier zijn enkele tips en tricks om deze trendkleur op een stijlvolle en speelse manier te integreren. Bekijk je woning door een roze bril en laat je inspireren!

Waarom perzikroze?

Roze is meer dan alleen een mooie kleur; het heeft een diepe invloed op onze emoties en het welzijn. Deze zachte, kalmerende tint wordt vaak geassocieerd met liefde, sereniteit en een gevoel van comfort:

  1. Lichtroze staat bekend om zijn rustgevende eigenschappen. Het verlaagt de hartslag en bloeddruk, waardoor een gevoel van ontspanning ontstaat.
  2. De kleur roze, vooral in zijn lichtere tinten, straalt warmte en vriendelijkheid uit. Het creëert een uitnodigende en gastvrije sfeer in je huis.
  3. Roze wordt vaak geassocieerd met romantiek en vreugde. Het stimuleert gevoelens van geluk en tevredenheid, wat bijdraagt aan een betere algehele gemoedstoestand.
  4. Perzikroze stimuleert creativiteit en inspiratie. Het kan een geweldige kleur zijn voor werkruimtes, ateliers of creatieve hoekjes in je huis. 
  5. De kleur roze, en met name lichtroze, helpt bij het creëren van balans en harmonie in een ruimte. Het werkt goed samen met neutrale kleuren zoals wit, grijs en beige, maar kan ook prachtig contrasteren met diepere tinten.

Genoeg reden dus om een kloddertje roze naar jouw leefruimte te halen!

Deze perzikroze dahlia past perfect bij de trendkleur 2024!

Een roze paradijs in de tuin

Je tuin omtoveren tot een roze paradijs is makkelijker dan je denkt! Kies voor planten die roze bloemen hebben, zoals een dahlia, geranium of tuinroos. Creëer bloembedden en borders met een mix van deze planten voor een weelderige, kleurrijke tuin. Voeg wat roze bloempotten toe voor een speelse touch. Kan je niet vinden wat je zoekt? Ga dan zelf met de kwast aan de slag en verf een stel terracotta potten van verschillende formaten in pretty peach pink! Denk ook aan het toevoegen van kaarsen, kussens, plaids of misschien zelfs een roze buitenkleed of parasol. Ook roze lantaarns kunnen je buitenruimte ‘s avonds een magische sfeer geven. 

Voor de avontuurlijke tuiniers: waarom niet een deel van je schutting perzikroze schilderen? Het is een gedurfde keuze die zeker de aandacht trekt en je tuin uniek maakt. Hang roze vogelhuisjes aan de schutting voor extra decoratie.

Zacht roze in je woning: subtiel en stijlvol

Eén van de meest voor de hand liggende manieren om een zachtroze element toe te voegen aan je huis, is door de muren te schilderen. Je hoeft niet meteen een volledige kamer roze te maken; een accentmuur kan al een groot verschil maken. Combineer deze kleur met neutrale tinten zoals wit, grijs of beige voor een verfijnde uitstraling. Als het schilderen van muren of het vervangen van meubels ietwat te pittig is, kun je roze ook subtiel in je woonkamer introduceren door middel van accessoires. Kussens, schalen, vazen en kaarsen in deze tint kunnen een warm en uitnodigend gevoel geven zonder dat je een grote verbouwing hoeft te doen. Mix en match met andere pastelkleuren voor een harmonieus geheel. Vergeet ook de planten en (kunst)bloemen niet! Kies voor planten met roze bloemen of bladeren, zoals anthuriums, Aglaonema's of orchideeën.

Tip! Keukengerei en servies in deze trendkleur is ook een goed idee. Roze borden, kopjes en kommen kunnen je eettafel opfleuren en maken elke maaltijd een beetje specialer.

Trendkleur 2024 is pretty peach pink!

Voorkom een overkill

Zoals bij elke kleur is het belangrijk om balans te vinden. Te veel van het goede kan overweldigend zijn. Hier zijn enkele tips om een overkill van lichtroze te voorkomen en je interieur en tuin stijlvol en harmonieus te houden.

  • Lichtroze werkt het beste als accentkleur. Kies één of twee plekken in een kamer of tuin waar je deze kleur wilt laten opvallen. Zo creëer je subtiele hoogtepunten zonder dat het te dominant wordt.
  • Balans is essentieel. Combineer peach pink met neutrale kleuren zoals wit, grijs, beige of taupe. Hierdoor ontstaat een harmonieuze ruimte die niet te zoet of overweldigend aanvoelt.
  • Ook contrasterende kleuren kunnen helpen om lichtroze te laten opvallen zonder te overheersen. Donkere tinten zoals smaragdgroen of terracottarood kunnen een prachtig contrast bieden en de ruimte meer dynamiek geven.
  • Werk met verschillende texturen om diepte aan je ruimte toe te voegen. Denk aan een zachte, lichtroze fluwelen kussen naast een ruwe, neutrale linnen bank. Deze textuurvariatie voorkomt dat de kleur te plat en monotoon lijkt.
  • Functionele decoratie-items kunnen gemakkelijk worden vervangen of verplaatst als je de kleur wilt verminderen of veranderen. Dit maakt het eenvoudig om te experimenteren met de tint zonder dat je grote, permanente veranderingen hoeft aan te brengen.

Less is more, vooral bij een opvallende kleur als oranjeroze. Hou je decor eenvoudig en minimalistisch. Een paar goed gekozen roze items kunnen een veel grotere impact hebben dan een overvloed aan roze decoraties. Dit voorkomt dat de ruimte chaotisch of te zoet aanvoelt.

Laat je inspireren en creëer jouw roze droom

Perzikroze is de trendkleur van 2024 en biedt eindeloze mogelijkheden om je huis en tuin op te frissen. Of je nu kiest voor een volledige make-over of subtiele accenten, deze kleur brengt warmte, comfort en een gevoel van thuiskomen naar elke ruimte. Bezoek ons tuincentrum voor een breed assortiment aan planten, potten en decoraties in deze prachtige tint. We helpen je graag om van jouw huis en tuin een roze droom te maken. Het leven door een roze bril ziet er immers een stuk vrolijker uit!

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

Ontdek ons aanbod aan nazomerbloeiers om de tuin mee op te fleuren.

Lees meer...

Vanaf 20 september tot en met 7 oktober staat er een bijzondere actie op de planning, met de focus op de fascinerende wereld van bodemdieren! In samenwerking met Velt en Tuinbranche Nederland zetten we nuttige bodemdieren in de spotlights. We willen jou als tuinliefhebber laten zien hoe belangrijk deze kleine tuinhelpers zijn voor een gezonde bodem en prachtige planten. En jij kunt zelf ook meedoen!

Lees meer...

Er zijn genoeg klussen te doen om nog lang te kunnen genieten van een fleurige tuin of kleurrijk balkon zo aan het einde van de zomer.

Lees meer...