Liefde gaat door de maag
Ruik je dat? Er hangt liefde in de lucht. In de vorm van fijn geurende bloemen en gerechtjes die je smaakpapillen kietelen. Schuif aan voor een rendez-vous en smul van de liefde in al haar vormen. Lekkernijen met hartstocht door de chef van vandaag gemaakt, delicate bloemharten die ontluiken en een flink kloppend hart voor je tafelgenoot. Tijd voor wat warmte, tijd voor de liefde!
LIEFDE GAAT DOOR DE MAAG
We weten allemaal: de liefde van de man gaat door de maag. Maar is dat eigenlijk evengoed niet zo bij vrouwen? Komt dat goed uit, we hebben vier heerlijke recepten met eetbare bloemen* voor je waar het bloed sneller van gaat stromen. Filotaartjes van Chioggia-biet met kardemom-anijskaramel, amandelanjersmet pistachemarsepein en oranjebloesem- en rozenwater, venkelsalade met gegrilde ricotta, rozenchutney en granaatappel en drie overheerlijke siroopjes.
FILOTAARTJES GEÏNSPIREERD DOOR RANONKEL
Wist je dat ranonkels symbool staan voor charme? Geef je iemand een bos ranonkels, dan zeg je eigenlijk: ik vind je aantrekkelijk. Deze bloem staat bekend als flirt en inspireert tot oogstrelende gerechtjes waar je maag van gaat fladderen. Laat je inspireren door de rijke kleurschakeringen van ranonkel en serveer deze vegetarische filotaartjes van chioggia-biet en kardemom-anijskaramel met een knipoog.
AMANDELANJERS OM NAAR TE VERLANGEN
Wist je dat anjer staat voor hartstocht en verlangen? Daarom zie je ze vaak op schilderijen met liefdesscènes. Neem de mooie bloemvorm met geschubd randje over in deze amandelanjers met pistachemarsepein, oranjebloesem- en rozenwater voor een zoete kus na een heerlijk diner. Of gewoon zomaar natuurlijk.
VENKELSALADE OM VAN TE HOUDEN
De roos is hét symbool voor liefde. Het hartvormige bloemenblad staat voor liefde en vertrouwen. Een venkelsalade met gegrilde ricotta, rozenchutney en granaatappel zetten direct de juiste toon. Met dit voorgerecht wordt het genieten!
RECEPT: VERLEIDELIJKE SIROOPJES
Bij een heerlijke lunch of gezellig diner hoort ook een vloeibare lekkernij. Passend bij de liefdevolle gerechten hebben we drie recepten voor overheerlijke siroopjes voor je. Een sinaasappelsiroop met koriander en ginger ale, een frambozensiroop met limoen en scechuan peper en een roze & witte pepersiroop met tonic, citroen en grapefruit. Voor deze siroopjes lieten we ons flink inspireren door de kleuren en geuren van de freesia. Geniet van deze overheerlijke mocktails of cocktails!
Dit heb je nodig voor de sinaasappelsiroop (2 personen)
• 250 ml vers sinaasappelsap
• 1 tl korianderzaad
• IJsblokjes
• 1 koud flesje ginger ale van 300 ml
• Citroensap naar smaak
• Eventueel: wodka
Kook het sinaasappelsap met het korianderzaad zachtjes in tot het diep donkergeel kleurt en licht stroperig is. Verwijder eventueel met een theelepel de korianderzaadjes. Verdeel de sinaasappelstroop over 2 glazen met ijsblokjes en vul verder aan met ginger ale en wat citroensap naar smaak. Voeg eventueel wat wodka toe.
Dit heb je nodig voor de frambozensiroop (4 personen)
• 250 g frambozen (vers of diepvries)
• 4 el suiker
• Sap van 1 limoen
• 1 tl scechuanpeper, gevijzeld
• Bruisend bronwater
• IJsblokjes
Houd wat frambozen achter en doe de rest van de frambozen met de suiker en het limoensap in een steelpan en kook in tot een dikke moes. Druk de moes door een zeef, doe terug in de steelpan en voeg de scechuanpeper toe. Laat de frambozenpuree op het laagste vuur nog 10 minuten zachtjes koken. Voeg eventueel 1 el water toe als het te dik wordt. Breng eventueel nog wat meer op smaak met suiker en laat oplossen. Verdeel de frambozenpuree over de glazen, voeg een klein scheutje bronwater toe en roer goed los. Voeg ijs toe en vul verder aan met bronwater.
Dit heb je nodig voor de roze & witte pepersiroop (4 personen)
• 1 el roze peperkorrels
• 1 tl witte peperkorrels
• 5 el suiker
• Tonic
• IJsblokjes
• Flinterdunne plakjes citroen en grapefruit
Stamp de roze en witte peper fijn in een vijzel. Verwarm de pepers in een steelpan met de suiker en 150 ml water en kook in 10 minuten in tot een siroop. Laat de siroop afkoelen. Verdeel de siroop naar smaak over 4 glazen en vul verder aan met tonic en ijsblokjes.
Kijk elkaar dan nu diep in de ogen aan en proost!
DE STYLING VAN EEN TAFEL DOE JE ZO
De gasten zijn uitgenodigd, je hebt uren in de keuken gestaan en je hebt er zin in. Om de puntjes op de i te krijgen en het samenzijn echt helemaal af te maken, kun je nog een stylingboost geven aan je tafel. Hoe je dat doet? Met liefde en bloemen natuurlijk!
AAN TAFEL!
Het eten smaakt nog lekkerder op een mooi gedekte tafel. Trek een tafelkleed met zoete print, het liefst een bloemenprint natuurlijk, uit de kast. Een goed begin. Plaats nu de borden, het bestek en de glazen op tafel. Zie je hoeveel ruimte je nog hebt? Tijd voor bloemen! Pak alle glazen vaasjes uit de kast, waterglaasjes tellen ook. In ieder vaasje steek je 1 of 2 bloemen. Om in de romantische sferen te blijven kies je voor een of meerdere van de liefdesbloemen: ranonkel, anjer, freesia en roos. Is er een steel geknakt of loopt er een bloem op haar einde? Niet getreurd, strooi losse bloemblaadjes over de tafel voor een luxueus gevoel.
Liefde gaat door de maag
Ruik je dat? Er hangt liefde in de lucht. In de vorm van fijn geurende bloemen en gerechtjes die je smaakpapillen kietelen. Schuif aan voor een rendez-vous en smul van de liefde in al haar vormen. Lekkernijen met hartstocht door de chef van vandaag gemaakt, delicate bloemharten die ontluiken en een flink kloppend hart voor je tafelgenoot. Tijd voor wat warmte, tijd voor de liefde!
LIEFDE GAAT DOOR DE MAAG
We weten allemaal: de liefde van de man gaat door de maag. Maar is dat eigenlijk evengoed niet zo bij vrouwen? Komt dat goed uit, we hebben vier heerlijke recepten met eetbare bloemen* voor je waar het bloed sneller van gaat stromen. Filotaartjes van Chioggia-biet met kardemom-anijskaramel, amandelanjersmet pistachemarsepein en oranjebloesem- en rozenwater, venkelsalade met gegrilde ricotta, rozenchutney en granaatappel en drie overheerlijke siroopjes.
FILOTAARTJES GEÏNSPIREERD DOOR RANONKEL
Wist je dat ranonkels symbool staan voor charme? Geef je iemand een bos ranonkels, dan zeg je eigenlijk: ik vind je aantrekkelijk. Deze bloem staat bekend als flirt en inspireert tot oogstrelende gerechtjes waar je maag van gaat fladderen. Laat je inspireren door de rijke kleurschakeringen van ranonkel en serveer deze vegetarische filotaartjes van chioggia-biet en kardemom-anijskaramel met een knipoog.
AMANDELANJERS OM NAAR TE VERLANGEN
Wist je dat anjer staat voor hartstocht en verlangen? Daarom zie je ze vaak op schilderijen met liefdesscènes. Neem de mooie bloemvorm met geschubd randje over in deze amandelanjers met pistachemarsepein, oranjebloesem- en rozenwater voor een zoete kus na een heerlijk diner. Of gewoon zomaar natuurlijk.
VENKELSALADE OM VAN TE HOUDEN
De roos is hét symbool voor liefde. Het hartvormige bloemenblad staat voor liefde en vertrouwen. Een venkelsalade met gegrilde ricotta, rozenchutney en granaatappel zetten direct de juiste toon. Met dit voorgerecht wordt het genieten!
RECEPT: VERLEIDELIJKE SIROOPJES
Bij een heerlijke lunch of gezellig diner hoort ook een vloeibare lekkernij. Passend bij de liefdevolle gerechten hebben we drie recepten voor overheerlijke siroopjes voor je. Een sinaasappelsiroop met koriander en ginger ale, een frambozensiroop met limoen en scechuan peper en een roze & witte pepersiroop met tonic, citroen en grapefruit. Voor deze siroopjes lieten we ons flink inspireren door de kleuren en geuren van de freesia. Geniet van deze overheerlijke mocktails of cocktails!
Dit heb je nodig voor de sinaasappelsiroop (2 personen)
• 250 ml vers sinaasappelsap
• 1 tl korianderzaad
• IJsblokjes
• 1 koud flesje ginger ale van 300 ml
• Citroensap naar smaak
• Eventueel: wodka
Kook het sinaasappelsap met het korianderzaad zachtjes in tot het diep donkergeel kleurt en licht stroperig is. Verwijder eventueel met een theelepel de korianderzaadjes. Verdeel de sinaasappelstroop over 2 glazen met ijsblokjes en vul verder aan met ginger ale en wat citroensap naar smaak. Voeg eventueel wat wodka toe.
Dit heb je nodig voor de frambozensiroop (4 personen)
• 250 g frambozen (vers of diepvries)
• 4 el suiker
• Sap van 1 limoen
• 1 tl scechuanpeper, gevijzeld
• Bruisend bronwater
• IJsblokjes
Houd wat frambozen achter en doe de rest van de frambozen met de suiker en het limoensap in een steelpan en kook in tot een dikke moes. Druk de moes door een zeef, doe terug in de steelpan en voeg de scechuanpeper toe. Laat de frambozenpuree op het laagste vuur nog 10 minuten zachtjes koken. Voeg eventueel 1 el water toe als het te dik wordt. Breng eventueel nog wat meer op smaak met suiker en laat oplossen. Verdeel de frambozenpuree over de glazen, voeg een klein scheutje bronwater toe en roer goed los. Voeg ijs toe en vul verder aan met bronwater.
Dit heb je nodig voor de roze & witte pepersiroop (4 personen)
• 1 el roze peperkorrels
• 1 tl witte peperkorrels
• 5 el suiker
• Tonic
• IJsblokjes
• Flinterdunne plakjes citroen en grapefruit
Stamp de roze en witte peper fijn in een vijzel. Verwarm de pepers in een steelpan met de suiker en 150 ml water en kook in 10 minuten in tot een siroop. Laat de siroop afkoelen. Verdeel de siroop naar smaak over 4 glazen en vul verder aan met tonic en ijsblokjes.
Kijk elkaar dan nu diep in de ogen aan en proost!
DE STYLING VAN EEN TAFEL DOE JE ZO
De gasten zijn uitgenodigd, je hebt uren in de keuken gestaan en je hebt er zin in. Om de puntjes op de i te krijgen en het samenzijn echt helemaal af te maken, kun je nog een stylingboost geven aan je tafel. Hoe je dat doet? Met liefde en bloemen natuurlijk!
AAN TAFEL!
Het eten smaakt nog lekkerder op een mooi gedekte tafel. Trek een tafelkleed met zoete print, het liefst een bloemenprint natuurlijk, uit de kast. Een goed begin. Plaats nu de borden, het bestek en de glazen op tafel. Zie je hoeveel ruimte je nog hebt? Tijd voor bloemen! Pak alle glazen vaasjes uit de kast, waterglaasjes tellen ook. In ieder vaasje steek je 1 of 2 bloemen. Om in de romantische sferen te blijven kies je voor een of meerdere van de liefdesbloemen: ranonkel, anjer, freesia en roos. Is er een steel geknakt of loopt er een bloem op haar einde? Niet getreurd, strooi losse bloemblaadjes over de tafel voor een luxueus gevoel.
Liefde gaat door de maag
Ruik je dat? Er hangt liefde in de lucht. In de vorm van fijn geurende bloemen en gerechtjes die je smaakpapillen kietelen. Schuif aan voor een rendez-vous en smul van de liefde in al haar vormen. Lekkernijen met hartstocht door de chef van vandaag gemaakt, delicate bloemharten die ontluiken en een flink kloppend hart voor je tafelgenoot. Tijd voor wat warmte, tijd voor de liefde!
LIEFDE GAAT DOOR DE MAAG
We weten allemaal: de liefde van de man gaat door de maag. Maar is dat eigenlijk evengoed niet zo bij vrouwen? Komt dat goed uit, we hebben vier heerlijke recepten met eetbare bloemen* voor je waar het bloed sneller van gaat stromen. Filotaartjes van Chioggia-biet met kardemom-anijskaramel, amandelanjersmet pistachemarsepein en oranjebloesem- en rozenwater, venkelsalade met gegrilde ricotta, rozenchutney en granaatappel en drie overheerlijke siroopjes.
FILOTAARTJES GEÏNSPIREERD DOOR RANONKEL
Wist je dat ranonkels symbool staan voor charme? Geef je iemand een bos ranonkels, dan zeg je eigenlijk: ik vind je aantrekkelijk. Deze bloem staat bekend als flirt en inspireert tot oogstrelende gerechtjes waar je maag van gaat fladderen. Laat je inspireren door de rijke kleurschakeringen van ranonkel en serveer deze vegetarische filotaartjes van chioggia-biet en kardemom-anijskaramel met een knipoog.
AMANDELANJERS OM NAAR TE VERLANGEN
Wist je dat anjer staat voor hartstocht en verlangen? Daarom zie je ze vaak op schilderijen met liefdesscènes. Neem de mooie bloemvorm met geschubd randje over in deze amandelanjers met pistachemarsepein, oranjebloesem- en rozenwater voor een zoete kus na een heerlijk diner. Of gewoon zomaar natuurlijk.
VENKELSALADE OM VAN TE HOUDEN
De roos is hét symbool voor liefde. Het hartvormige bloemenblad staat voor liefde en vertrouwen. Een venkelsalade met gegrilde ricotta, rozenchutney en granaatappel zetten direct de juiste toon. Met dit voorgerecht wordt het genieten!
RECEPT: VERLEIDELIJKE SIROOPJES
Bij een heerlijke lunch of gezellig diner hoort ook een vloeibare lekkernij. Passend bij de liefdevolle gerechten hebben we drie recepten voor overheerlijke siroopjes voor je. Een sinaasappelsiroop met koriander en ginger ale, een frambozensiroop met limoen en scechuan peper en een roze & witte pepersiroop met tonic, citroen en grapefruit. Voor deze siroopjes lieten we ons flink inspireren door de kleuren en geuren van de freesia. Geniet van deze overheerlijke mocktails of cocktails!
Dit heb je nodig voor de sinaasappelsiroop (2 personen)
• 250 ml vers sinaasappelsap
• 1 tl korianderzaad
• IJsblokjes
• 1 koud flesje ginger ale van 300 ml
• Citroensap naar smaak
• Eventueel: wodka
Kook het sinaasappelsap met het korianderzaad zachtjes in tot het diep donkergeel kleurt en licht stroperig is. Verwijder eventueel met een theelepel de korianderzaadjes. Verdeel de sinaasappelstroop over 2 glazen met ijsblokjes en vul verder aan met ginger ale en wat citroensap naar smaak. Voeg eventueel wat wodka toe.
Dit heb je nodig voor de frambozensiroop (4 personen)
• 250 g frambozen (vers of diepvries)
• 4 el suiker
• Sap van 1 limoen
• 1 tl scechuanpeper, gevijzeld
• Bruisend bronwater
• IJsblokjes
Houd wat frambozen achter en doe de rest van de frambozen met de suiker en het limoensap in een steelpan en kook in tot een dikke moes. Druk de moes door een zeef, doe terug in de steelpan en voeg de scechuanpeper toe. Laat de frambozenpuree op het laagste vuur nog 10 minuten zachtjes koken. Voeg eventueel 1 el water toe als het te dik wordt. Breng eventueel nog wat meer op smaak met suiker en laat oplossen. Verdeel de frambozenpuree over de glazen, voeg een klein scheutje bronwater toe en roer goed los. Voeg ijs toe en vul verder aan met bronwater.
Dit heb je nodig voor de roze & witte pepersiroop (4 personen)
• 1 el roze peperkorrels
• 1 tl witte peperkorrels
• 5 el suiker
• Tonic
• IJsblokjes
• Flinterdunne plakjes citroen en grapefruit
Stamp de roze en witte peper fijn in een vijzel. Verwarm de pepers in een steelpan met de suiker en 150 ml water en kook in 10 minuten in tot een siroop. Laat de siroop afkoelen. Verdeel de siroop naar smaak over 4 glazen en vul verder aan met tonic en ijsblokjes.
Kijk elkaar dan nu diep in de ogen aan en proost!
DE STYLING VAN EEN TAFEL DOE JE ZO
De gasten zijn uitgenodigd, je hebt uren in de keuken gestaan en je hebt er zin in. Om de puntjes op de i te krijgen en het samenzijn echt helemaal af te maken, kun je nog een stylingboost geven aan je tafel. Hoe je dat doet? Met liefde en bloemen natuurlijk!
AAN TAFEL!
Het eten smaakt nog lekkerder op een mooi gedekte tafel. Trek een tafelkleed met zoete print, het liefst een bloemenprint natuurlijk, uit de kast. Een goed begin. Plaats nu de borden, het bestek en de glazen op tafel. Zie je hoeveel ruimte je nog hebt? Tijd voor bloemen! Pak alle glazen vaasjes uit de kast, waterglaasjes tellen ook. In ieder vaasje steek je 1 of 2 bloemen. Om in de romantische sferen te blijven kies je voor een of meerdere van de liefdesbloemen: ranonkel, anjer, freesia en roos. Is er een steel geknakt of loopt er een bloem op haar einde? Niet getreurd, strooi losse bloemblaadjes over de tafel voor een luxueus gevoel.